Töll László ezredesnél a HIM nemrégen kinevezett parancsnokánál jártunk

Megbeszélés dr. Töll László ezredessel, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum nemrég kinevezett parancsnokával

dr. Sipos István, a MEBSZ ügyvezető elnöke, dr. Boda József ny. vezérőrnagy a MEBSZ Tanácsadó Testületének elnöke, Gáll Gábor a Kegyeleti Bizottság elnöke és Barabás Pálné titkár augusztus 2-án megbeszélést folytatott az együttműködés aktuális kérdéseiről.
Először gratuláltunk a Parancsnok úrnak az új beosztásához, majd a MEBSZ megalakulásának 30. évfordulójára alapított Jubileumi Arany Érdemérmet adta át dr. Sipos István dr. Töll László ezredesnek a MEBSZ munkáját támogató tevékenységének elismeréseként. A 2021-ben Szolnokon megrendezett MEBSZ 30 éves jubileumi ünnepségén, ezredes Úr szolgálati elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni. Ezért számra most került átadásra az elismerés.

 

Parancsnok úrral nem új keletű a kapcsolatunk, éppen húsz éves múltra tekint vissza. Akkor hajtotta végre ejtőernyős ugrását, azóta tagja a Szövetségnek. Több ejtőernyős történeti kiállítást megrendezésén dolgoztunk együtt. Volt idő, amikor az évenkénti ejtőernyős ismeretfelújító tanfolyamokon az első előadást az ejtőernyőzés történetéről ő tartotta meg. A COVID járvány idején, amikor nem tudtunk közösen fejet hajtani elődeink sírjánál, ezredes úrat kértük fel, hogy a virtuális térben emlékezzen meg ejtőernyős hőseinkről, melyet kisfilm formájában tettünk közzé a világhálón.

                           2021. április 12-ére elkészült megemlékező kisfilm

A megbeszélésen az ejtőernyős hagyományok ápolása, a hadisír gondozás, a honvédelmi értéktár, a megemlékezések és koszorúzások témakörét tekintettük át és tervbe vettük az együttműködésünket szorosabbá fonó megállapodás megkötését.

Szöveg: MEBSZ
Képek: Szikits Péter HIM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*