2022.11.12. MEBSZ Kecskeméti Tagszervezet év végi összejövetele

A Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége Kecskeméti Tagszervezete 2022. november 12-én a tagok, családtagok, ismerősök és a meghívott vendégek részére egy baráti, beszélgetős, vacsorával egybekötött összejövetelt tartott.

Tagszervezetünk 2020 decemberében alakult meg, jelenlegi taglétszámunk 42 fő. Célunk a Kecskeméten és környékén élő ejtőernyősök összefogása egy bajtársi közösségbe, így ápolva a nemzeti katonai, és a sport ejtőernyőzés hagyományait. Részt kívánunk venni az ejtőernyőzéshez kapcsolódó kulturális rendezvényeken. Lehetőségeinkhez képest mi magunk is szeretnénk ilyeneket szervezni, elsősorban már eltávozott ejtőernyős bajtársaink emléke előtt tisztelegve. Lehetőségeinkhez mérten igyekszünk aktívan bekapcsolódni a Szövetség munkájába, rendezvényeibe. Az idei évben rész vettünk többek között a Veszprém-Jutaspusztai hősi halált halt ejtőernyős katonákról szóló megemlékezésen, továbbá Gajdán Miklós nyugállományú ezredes végső búcsúztatásán.
Az idei összejövetelen – a tavalyihoz hasonlóan – felelevenítettük a régi kedves ejtőernyős emlékeket, megbeszéltük a közeljövőre tervezett programokat. Elsősorban azonban a jó hangulat, a sokszor rég látott barátokkal való kellemes beszélgetés volt a fő cél, ami maradéktalanul teljesült is.

A jövőbeli, további eredményes együttműködés reményében sikerült szorosabbra fűzni a kapcsolatot a meghívott vendégeinkkel Kecskemét városi önkormányzatának és a MEBSZ elnökségének képviselőivel. A vacsorával egybekötött találkozón mindenki jól érezte magát, úgy hogy tavasszal szeretnénk megismételni az összejövetelt, remélhetőleg még nagyobb létszámmal.

Schwaiger László
MEBSZ Kecskeméti Tagszervezet
elnöke

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*