2024.03.14. Látogatás a pápai Heavy Airlift Wing parancsnokánál

Látogatás a pápai Heavy Airlift Wing parancsnokánál

Molnár Zsolt ezredes, a Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetségének (MEBSZ) elnöke, dr. Sipos István alelnök és Soós Lajos ny. alezredes a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Veszprém megyei Egyesületének vezetője március 14-én Jason T. Mills ezredesnél, a Heavy Airlift Wing (HAW) parancsnokánál, aki maga is C-17-es pilóta, tett látogatást.

A találkozó apropóját az adta, hogy Pápa a magyar katonai ejtőernyőzés bölcsője, és hamarosan az ejtőernyősök napját ünnepeljük.

Molnár ezredes a MEBSZ tevékenységéről, míg Mills ezredes a HAW feladatköréről adott rövid áttekintést, és szóba került a jövőbeni együttműködési lehetőség.

Külön téma volt az április 12-i Veszprém jutaspusztai megemlékezéseken a HAW C-17-es repülőgépének tisztelgő áthúzása, mely tavaly különösen emlékezetes volt, hiszen nem csak egyszer, nyugat-keleti, hanem észak-dél irányú átrepülés is volt. A MEBSZ részéről szeretnénk, ha ez folytatódna, Mills ezredes ezt az éppen aktuális feladatok és a repülőgépek elérhetőségének függvényében látta elképzelhetőnek.

A MEBSZ részéről emlékpajzs és „A magyar ejtőernyőzés 100 éve” magyar-angol nyelvű könyv került átadásra.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*