2023.12.06. – A MEBSZ BUDAPESTI TAGSZERVEZETÉNEK 30 ÉVES JUBILEUMA A STEFÁNIA PALOTÁBAN

2023. 12. 06. – A MEBSZ BUDAPESTI TAGSZERVEZETÉNEK 30 ÉVES JUBILEUMA A STEFÁNIA PALOTÁBAN

A MEBSZ Budapesti Tagszervezete (2023-tól egyben MH Budapesti Nyugállományúak Klubja Ejtőernyős Tagozat) megalakulásának 30. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezésre, műsorra és vacsorára került sor 2023. december 6-án a Honvéd Kulturális Központ Stefánia Palota báró Atzél Béla termében.

MEBSZ elnöke Molnár Zsolt ezredes, sajnos nem tudott elfoglaltsága miatt részt venni rendezvényünkön, így írásban köszöntötte a 30 éves szervezetünk valamennyi tagját.

dr. Sipos István a Budapesti Tagszervezet elnöke, beszédét az éves beszámoló előzeteseként tartotta meg. Köszönetét fejezte ki a tisztes korú alapító tagjainknak, valamint Nagy Gyula úrnak a BPNYKLUB örökös tiszteletbeli elnökének. Ünnepi beszédét egy Babits Mihály idézettel kezdte; „Múlt nélkül nincs jövő, s mennél gazdagabb a múltad, annál több fonálon kapaszkodhatsz a jövőbe”.

Részletesen beszámolt a MEBSZ Budapesti Tagszervezet létrejöttéről.

1993 decemberében a MEBSZ Országos Elnökségének ülésén a Budapesti Tagszervezet megalakításáról hoztak határozatot. Vadászi Tibor elnök és Juhász József elnökségi tag kérték fel Gajdán Miklóst a tagszervezeti elnöki teendők ellátására. Tagszervezetünk minden hónap utolsó szerdáján klubnapot tartott itt a Kulturális Központban.

A továbbiakban csak egy-egy jelentősebb eseményt felvillantva tekintett vissza az elmúlt évtizedekre.
2009-ben és 2018-ban voltunk az Union Européenne des Parachutistes kongresszusok házigazdája. A feladatok végrehajtásában résztvevők odaadó munkájának köszönhetően elismerték az ejtőernyős hagyományok magas szintű ápolását. Az elmúlt időszak elnökeit felsorolva köszönte meg munkásságukat.

Időrendben Janovics Ferenc, Both Lajos, Patuzzi Annamária, és dr. Héjja István.

A koronavírus időszaka komoly kihívást jelentett a tagoknak és szervezetünknek
is. A nehézségek ellenére a főbb rendezvényeket – az egészségvédelmi szabályok betartásával, csökkentett létszámmal – de sikerült teljesíteni.

A néhány éve elkezdett nyitás eredményeként szervezetünknek immár 12 kadét tagja van, akik rendszeres résztvevői klubnapjainknak és egyéb programjainknak.

A 30 éves jubileumi érem átadáskor köszönetét fejezte ki tagságunk házastársainak is a háttértámogatásért, mivel nélkülük a sikereink nem teljesülhettek volna.

Beszédét azzal zárta, hogy amennyiben a szervezetünk ily módon folytatja a munkáját, akkor a várható
nehézségek, kihívások közepette is képes lesz megújulni és fennmaradni erősödni, hogy majd újabb 30 év múlva is elmondható legyen: van MEBSZ Budapesti Tagszervezet.

Ezt finom ünnepi vacsora követte, aminek jó hangulatát Ökrös Tibor és
zenekara szolgáltatta.

Szöveg: Pusztaházi István

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*